Terug naar overzicht

Doe mee met minder afval

Gemiddeld gooien we in Nederland 34 kilo aan voedselresten en 45,5 liter aan dranken per persoon weg per jaar. Daarom dagen we bewoners uit hoe zij alleen, of met het gezin of met huisgenoten de hoeveelheid restafval in huis nog meer kunnen verminderen. Dat gaan we ervaren in Doe Mee Met Minder Afval.

Op 1 maart jl. is de uitdaging gestart en duurt tot en met 31 maart. In deze periode proberen we samen met alle deelnemers de hoeveelheid groente-, fruit- en andere etensresten (gfe) in huis te verminderen. Hoe goed deelnemers het doen, kunnen ze op het platform bijhouden. Ben je ook geïnteresseerd? Je kunt je nog steeds aanmelden.

Deelnemers ontvangen handige tips en wekelijks een opdracht in hun mailbox. Samen met andere deelnemers helpen en inspireren ze elkaar om de hoeveelheid restafval In huis te verminderen. Dat doen ze met het geven van tips en het delen van eigen ervaringen. Bijvoorbeeld over afval scheiden in huis, en thuis composteren. De uitdaging is geen wedstrijd, de resultaten zijn dan ook alleen voor de deelnemers zichtbaar.

Meer info: www.doemeemetminderafval.nl