Terug naar overzicht

Doe Mee Met Minder Afval en verminder papier in huis

Na de uitdaging om groente-, fruit- en andere etensresten in huis te verminderen, daagt Irado bewoners uit om de hoeveelheid restafval in huis nog meer te verminderen door bewust om te gaan met (oud) papier en karton. We halen namelijk best veel papier en karton in huis en gooien daarmee veel papier en karton weg. Via het platform doemeemetminderafval.nl kunnen deelnemers zich aanmelden voor de uitdaging, hun voortgang bijhouden en tips ontvangen. Doe Met Minder Afval: Papier is gestart op 1 juni 2020 en duurt de gehele maand tot en met 30 juni. Aanmelden kan ook nu nog, u ontvangt dan ook automatisch de tips en opdrachten.

Ieder jaar valt er flink wat kilo’s reclamedrukwerk op de deurmat. En dan ontvangt menigeen ook nog het nodige papier en karton door abonnementen en bestellingen. En waar laat jij je oude foto’s en ordners? Houd je schoon en droog papier netjes apart in de papiercontainer, dan kan het maar liefst zes tot zeven keer als grondstof kan worden hergebruikt voor de productie van nieuw papier, servetjes, wc- en keukenrollen. Nog beter is om minder papier in huis te halen.

Door zich aan te melden ontvangen deelnemers dagelijks een tip en wekelijks een opdracht. De voortgang kunnen ze voor zichzelf bijhouden op een eigen profielpagina op het platform. Het platform is tevens een ontmoetingsplek voor het uitwisselen van tips, het stellen van vragen en delen van ervaringen met andere deelnemers. Het experiment is zeker geen wedstrijd. Aanmelden, en dat kan ook nu nog, is wel noodzakelijk om de tips en opdrachten te ontvangen.
www.doemeemetminderafval.nl