Terug naar overzicht

Gouden kliko voor Team René en de Buurtvrouw

Op 8 november sloten we de ‘Oktober afvalmaand’ af met een feest in de Kansenfabriek. Hoogtepunt van deze feestelijke afsluiting was de uitreiking van de Gouden kliko. Dat is een stimuleringsprijs voor Schiedammers die niet alleen zelf bewust met afval omgaan, maar daarnaast andere bewoners inspireren en betrekken bij hun acties voor een beter milieu en minder afval. Het team van René en de Buurtvrouw sleepte de prijs in de wacht. Dit bevlogen team uit Schiedam West mag zich vanaf nu ‘Afvalambassadeur 2018’ noemen.

Het was tot het laatste moment spannend aan wie wethouder Jeroen Ooijevaar van de gemeente Schiedam de prijs zou overhandigen. Team René had afgelopen weken grote concurrentie van de andere vier finalistenteams, Laysha en Etje, Ine en Mart, Vera, Britt en Tana en niet te vergeten Jetta en Natasha (oftewel: de meiden van Oost) wisten allemaal een grote groep Schiedammers te inspireren om mee te doen aan de uitdaging om het afval in de stad met elkaar te verminderen.

Zo werden er kliekjesrecepten uitgewisseld om voedselverspilling tegen te gaan en werden er filmpjes en tips gedeeld om thuis cosmetica of schoonmaakmiddelen te maken. Ook organiseerden de finalisten opruimacties in de wijk en kregen ze grote groepen bij elkaar om samen te ploggen, suppen en de haven schoon te maken. Met al deze acties verdienden ze punten. Het team die de meeste punten wist te behalen, won.

Benieuwd naar de tips en adviezen van de finalisten? Ze zijn voor iedereen terug te vinden op de Afval the Challenge facebookpagina.