Terug naar overzicht

Minimarkt inspireert Schiedammers om naar minder afval te gaan

Op vrijdag 4 oktober is er op de Kloosterplaats in Schiedam genoeg te beleven. Het Afval the Challenge team organiseert er een minimarkt om Schiedammers te inspireren om samen naar minder afval te gaan. Het team gaat graag met u in gesprek onder het genot van een kop koffie of thee en u kunt bij hen terecht voor tips en adviezen. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. Zo gaat kunstenares Yvon Koopman met u of uw kinderen aan de slag om afvalmateriaal om te toveren tot kunstwerken. En staan de Schiedamse wasbareluier-experts Anne en Jessie klaar voor alle jonge ouders die overwegen om over te stappen op wasbare luiers. Natuurlijk kan er ter plekke ook worden gestemd voor uw favoriete Gouden kliko-finalist.

Onderdeel van de Oktober afvalmaand

De minimarkt vindt plaats van 11.00 tot 14.00 uur en is onderdeel van de Afval the Challenge Oktober afvalmaand, een initiatief van de gemeente Schiedam om alle Schiedammers te betrekken bij het verminderen en voorkomen van restafval voor een beter milieu. Op zaterdag 12 oktober is van 09.30 – 12.30 uur de minimarkt te vinden in Hof van Spaland. Die dag zal ook het Repair cafĂ© aanwezig zijn om u te helpen bij het repareren van uw spullen. Op www.afvalthechallenge.nl of op de facebookpagina Afval the Challenge vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Workshop Zelf wasbare luiers maken

Hebt u mooi textiel over dat een tweede leven verdient? Een oude jurk of blouse wellicht. Neemt u deze dan mee naar de Minimarkt. Op dinsdagavond 15 oktober organiseert Afval the Challenge een gratis workshop wasbare luiersmaken met Anne en Jessie. Het textiel wordt dan gebruikt om wasbare luiers van te maken. Wilt u mee doen met de workshop? Aanmelden kan via het facebookevent of door een e-mail te sturen naar viviannekerkhof@dekleineambassade.nl. De workshop wordt gegeven in de workshopruimte van de Kleine Ambassade, vijgensteeg 2, te Schiedam.