Terug naar overzicht

Oktober afvalmaand 2019 van start

Woensdag 2 oktober geeft wethouder Jeroen Ooijevaar het startsein voor de ‘Oktober afvalmaand 2019’. Onder het motto ‘Samen naar minder afval’ worden alle Schiedammers uitgenodigd om zich deze maand te laten inspireren en mee te doen aan verschillende activiteiten die in het teken staan van afval voorkomen en afval scheiden. De kick-off vindt van 18.30 – 20.00 uur plaats bij de moskee aan de Dr. Schaepmansingel 5. De koffie en thee staan klaar en er zijn verschillende Afval the Challenge activiteiten. Zo wordt er geplogd samen met Lekker Bezig en is er een knutselactiviteit. U bent van harte welkom.

De wethouder geeft het startsein door de vijf finalisten in de wedstrijd om de Gouden kliko bekend te maken. De Gouden kliko is een stimuleringsprijs voor Schiedammers die een voorbeeld zijn als het gaat om hun inzet voor afvalscheiding en afval voorkomen. Vorig jaar werd deze prijs gewonnen door het team van De Buurtvrouw. Ook dit jaar zijn er weer een groot aantal Schiedammers genomineerd door bekenden en buurtbewoners. Vijf van deze genomineerden gaan door naar de volgende ronde van de wedstrijd. Zij gaan aan de slag om de komende maand zoveel mogelijk Schiedammers te inspireren en bewust te maken van het belang van afval scheiden. Dat doen ze onder andere tijdens verschillende Afval the Challenge activiteiten die op diverse plekken worden georganiseerd. Tijdens de afsluiting van de afvalmaand op 31 oktober wordt bekend gemaakt wie er dit jaar met de Gouden kliko en felbegeerde titel ‘Afvalambassadeur 2018’ vandoor gaat.

Nieuwe editie Afval the Game intens

De kick-off is tevens de start van een nieuwe editie van Afval the Game Intens in de wijk Nieuwland. Tijdens deze wedstrijd strijden drie burenteams tegen (en met elkaar) om zoveel mogelijk mensen in hun wijk bekend te maken met het scheiden van afval. Dit keer staat de wedstrijd in het teken van het scheiden van etensresten.