Terug naar overzicht

Proef met duurzame containers

Sinds 27 november 2019 worden aan het Dr. Willem Dreesplein nieuwe, duurzame containers getest. Tijdens de testperiode heeft Irado al veel informatie van de gebruikers van de containers mogen ontvangen. Een deel van deze wijzigingen aan de containers is al doorgevoerd, een deel staat nog op de planning om doorgevoerd te worden.

Een belangrijke aanpassing is het vervangen van het luik van de PMD-container in Schiedam door een slede. Andere wijzigingen die nog op de planning staan zijn onder andere het afvlakken van randjes en scharnieren, en het inwendig verbeteren van de container om verklemmingen te verhelpen.

Deze nieuwe containers worden in samenwerking met de Gemeente Rotterdam ontwikkeld. Zij vragen ook minder validen en rolstoelgebruikers nog om het gebruik van deze nieuwe containers te testen. Samen verwachten wij dat de nieuwe containers rond augustus 2020 in productie kunnen worden genomen. Omwonenden kunnen tot juni hun reactie of suggesties over de container insturen naar Irado.

Meer info: www.irado.nl/duurzame-container