Terug naar overzicht

Afval the Game is terug, en hoe!

Yes, we zijn weer begonnen! Woensdag 6 oktober gaven de groepen 6 van basisscholen De Peperklip en de Sint Bernardus het startsein voor een gloednieuwe editie van Afval the Game. Dat betekent dat vanaf deze week alle kinderen uit groep 6 van Schiedamse basisscholen aan de hand van een Pak@ kliko vol lesmateriaal, meer leren over duurzaamheid, afval scheiden én afval voorkomen. Doe jij weer met ze mee?

Het is de zevende keer dat we Afval the Game organiseren. Het educatieve duurzaamheidsproject is op veel Schiedamse basisscholen niet meer weg te denken. Om ervoor te zorgen dat leerkrachten Afval the Game nog beter in het jaarprogramma kunnen integreren, hebben we de periode dat de groepen mee kunnen doen uitgebreid. Vanaf oktober tot en met maart kunnen zij met de leskliko aan de slag. Zo kunnen ze op ieder gewenst moment de opdrachten van A tot en met Z doorlopen. Dat betekent dus ook dat we niet deze maand, maar pas in maart 2022 de grote finale vieren. En dat heeft weer als mooie bijkomstigheid dat we komende vijf maanden alle tips, kennis, inspirerende voorbeelden en vorderingen van de kinderen kunnen delen. Dat wil je niet missen. Volg het verloop van het project én de wedstrijd via Facebook en Instagram @afvalthegame.

Kom naar de Afval Games

Ook de Afval Games zijn terug van weggeweest. Dit zijn gezellige wijkactiviteiten waar kinderen spellen kunnen spelen, kunnen knutselen en hun kennis over afval kunnen testen. De middagen worden georganiseerd en begeleid door de Kleine Ambassade. De Afval Games staan geheel in het teken van afval scheiden en afval voorkomen. Kinderen van groepen 6 die meedoen aan de wedstrijd, kunnen er ook nog bonuspunten scoren. Hoe meer kinderen en volwassenen zij meenemen, hoe meer punten dat oplevert voor de school.

De Afval Games hebben vonden plaats op 11 oktober. De volgende wordt georganiseerd op woensdag 27 oktober bij speeltuin `t Stoompie in Schiedam Oost. Houd voor toekomstige Afval Games onze social media in de gaten. Behalve limo en iets lekkers voor de kinderen, staat er ook voor jou een kop koffie of thee klaar. Heb je een vraag of een goed idee over hoe we in Schiedam samen naar minder afval gaan? Kom dan zeker even langs. Onze Afval the Challenge teamleden gaan graag met je in gesprek.