Terug naar overzicht

Afval the Game weer van start

Deze maand is de alweer zevende editie van Afval the Game van start gegaan! Het grote duurzaamheidsproject waarmee basisscholen in Schiedam aan de slag gaan met het verminderen en voorkomen van afval met als doel een schoner milieu. Ondanks dat de grote wedstrijd tussen scholen door corona niet doorgaat, gaan maar liefst 21 klassen aan de slag met de lespakketten van Afval the Game.  

Dat betekent dat de komende tijd ruim 500 kinderen alles leren over het belang van het verminderen van de hoeveelheid huishoudelijk afval. Kinderen doen kennis op aan de hand van (gast)lessen, educatieve filmpjes en een kliko vol opdrachten. Ze gaan op onderzoek uit, bedenken creatieve oplossingen en inspireren andere Schiedammers om afval te scheiden en afval te voorkomen om zo het milieu te sparen.  

Met Afval the Game nemen Irado, de gemeente Schiedam en de Kleine Ambassade de verantwoordelijkheid om kinderen bewust te maken van het belang van het verminderen van de hoeveelheid huishoudelijk afval. Hiermee worden zowel kinderen als de volwassenen in hun omgeving geïnspireerd tot een duurzame levensstijl. Het project komt voort uit de ideeën van de Milieucommissie van de Kindergemeenteraad Schiedam. De jonge adviseurs van deze commissie waren actief betrokken bij het vooronderzoek, adviseerden ons onder andere over de opzet van het project en de inzet van social media. Mede door deze input is het project nog leuker en leerzamer voor alle kinderen en sluit het perfect aan bij hun belevingswereld.  

Wil je op de hoogte blijven? Volg het project via facebook of Instagram (@afvalthegame) of bekijk de Afval the Game Journaals op het YouTubekanaal van de Kleine Ambassade.