Terug naar overzicht

Bewoners Nieuwland fanatiek aan de slag met het scheiden van etensresten

Er vond in oktober ook weer een nieuwe editie van Afval the Game Intens plaats. Dit keer gingen bewoners uit de wijk Nieuwland een maand lang de uitdaging aan om thuis hun etensresten te scheiden en deze weg te brengen naar de nieuwe gfe-containers in hun straat. Hoe meer buren meededen, hoe meer prijzen er te winnen waren.

De grote betrokkenheid van bewoners heeft ertoe geleid dat 234 huishoudens zich aansloten bij de wedstrijd. Deze bewoners deden daarmee de toezegging etensresten te (gaan) scheiden. Er zijn deze editie daardoor maar liefst 9 portiekbingo’s gevallen!

Gedurende de wedstrijd werden bewoners geholpen door de Afval the Game Intens teams. Die waren regelmatig in de wijk te vinden en gingen de deuren langs met tips, informatie en handige gfe-bakjes voor in de keuken. Ook konden zij vragen beantwoorden en koppelden ze eventuele verbeterpunten terug naar de gemeente en Irado.

Het doel van de wedstrijd was om bewoners kennis te laten maken met het scheiden van etensresten en het gebruik van de nieuwe gfe-containers in hun straat. Op die manier kunnen grondstoffen uit het keukenafval worden hergebruikt en komen er minder etensresten op straat terecht, waardoor de overlast van ongedierte beter kan worden tegengegaan.