Terug naar overzicht

Invoering PMD-kliko bijna afgerond

De invoering van de kliko voor verpakkingen van plastic, metaal/blik en drankenkartons is bijna afgerond. Vanaf de eerste week van november is bij bijna alle woningen met een tuin de restafvalkliko een pmd-kliko geworden. En wordt restafval voortaan weggebracht naar de ondergrondse restafvalcontainer in de wijk.

Bij bijna alle woningen, want bij woningen in de gebieden buiten de woonwijken is het niet mogelijk om een ondergrondse restafvalcontainer in de openbare ruimte te plaatsen. Er is onvoldoende ruimte. Bovendien zijn de wegen smal en willen we zoveel mogelijk voorkomen dat de vuilniswagen op de route moet keren of achteruit moet rijden. Daarom behouden deze woningen de restafvalkliko en krijgen ze een extra pmd-kliko op het woonerf.

Eind dit jaar zijn circa 7700 woningen voorzien van een pmd-kliko en houden voortaan verpakkingen van plastic, metaal/blik en drankenkartons apart. Door afval beter te scheiden kunnen we ze hergebruiken als grondstof voor nieuwe producten. En dat is beter voor het milieu.

Heeft u vragen over slimmer scheiden? Slimmer scheiden doen we samen. Kijk dan op irado.nl/slimmerscheiden. Daar vindt u meer informatie en veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen neem dan contact op met onze afvalcoaches Simone of Jolanda. Stuur dan een e-mail naar afvalcoach@irado.nl.