Terug naar overzicht

Succesvolle start proef met wasbare luiers

Donderdagavond 11 november zijn 50 enthousiaste Schiedamse gezinnen samen met de gemeente Schiedam gestart met een proef met wasbare luiers. De komende maand testen de gezinnen of de wasbare luier een goed alternatief is voor de wegwerp luier.

Projectleider Léon Hablé van de Gemeente Schiedam kijkt terug op een geslaagde bijeenkomst: “De opkomst was groot. Elk deelnemend gezin nam een startpakket in ontvangst. Ook werden er door een wasbareluier-consulent handige tips en tricks gegeven over het gebruik van de wasbare luiers. Gedurende de proef kunnen ouders vragen stellen via een facebook-groep en via een speciaal whatsapp-nummer. Ook vragen we de ouders om iedere week hun ervaringen aan ons terug te koppelen via e-mail.”

Met wasbare luiers maak je als ouder een milieubewuste keuze. Bij fulltime gebruik bespaar je per jaar ruim 260 kilo afval per kind! En met wasbare luiers zijn kinderen vaak eerder zindelijk. Ook kan het gebruik van de wasbare luiers op termijn een besparing opleveren van ruim 500 euro!

Wasbareluier-spreekuur

Wilt u meer weten over wasbare luiers, maar doet u niet mee aan de proef? Op woensdag 17 en woensdag 24 oktober organiseert de gemeente samen met Bamboo Baby van 10.00 tot 11.00 uur wasbareluier-spreekuren in Bibliotheek De Korenbeurs. Niet alleen de deelnemers aan de proef, maar ook andere Schiedammers kunnen daar al hun vragen stellen.

Blijf op de hoogte van de proef via www.afvalthechallenge.nl of de facebookpagina Afval the Challenge. De proef met wasbare luiers maakt deel uit van de ‘oktober afvalmaand’ en wordt op 8 november afgesloten met een bijeenkomst in de Kansenfabriek in Nieuwland.