100-100-100

Van 11 kg naar 2 kg restafval gemiddeld per huishouden in Schiedam in 100 dagen. Met dit prachtige resultaat hebben circa 150 deelnemers aan 100-100-100 in Schiedam in 2017 laten zien dat het mogelijk is om de hoeveelheid afval in hun huishouden te verminderen. Door bewust minder verpakkingen in huis te halen en het afval goed te scheiden is het ze gelukt om zoveel mogelijk afvalvrij te leven.

Tijdens de slotbijeenkomst van 100-100-100 gaf een aantal deelnemers aan behoefte te hebben aan vervolgcontact. Sindsdien is een enthousiaste groep van deelnemers uit Vlaardingen en Schiedam verschillende keren bij elkaar gekomen. Gemene deler is dat ervaringen delen en inspiratie van elkaar opdoen de grote motor is om actief bezig te blijven met afval minderen en afval scheiden. Iedereen heeft hierin wel zijn eigen motivatie gevonden.

De groep heeft onlangs twee online platforms opgericht om elkaar enthousiast te houden voor een afvalvrij leven. Zij vinden het belangrijk om ook anderen enthousiast te maken en te houden voor een duurzaam en afvalvrij leven. Daarom delen zij op de platforms hun ervaringen, filmpjes, geven tips, delen DIY-initiatieven voor in huis etc. En zij nodigen anderen vooral uit hierop te reageren en ook inspiratie te delen.

U vindt de beide platforms op Facebook: www.facebook.com/afvalvrij-leven en op de website: https://afvalvrijleven.wordpress.com. Neem gerust eens een kijkje.