Recyclewinkel

Let op! In verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus is de Recyclewinkel tot nader bericht gesloten.

Spaar geld met je afval!

Wanneer je afval scheidt, ben je natuurlijk al heel goed bezig voor het milieu. Maar wist je dat je nu ook nog een leuke beloning krijgt als je jouw gescheiden afval inlevert bij de Afval the Challenge Recyclewinkel? Voor iedere ingeleverde kilo wordt een klein bedrag op je Afval the Challenge account bijgeschreven. Spaar voor jezelf of een van de wijkdoelen!
Je vindt de Recyclewinkel in de Kansenfabriek aan De Meesterstraat 40 in de wijk Nieuwland (vlakbij de Nolenslaan). Loop er eens binnen, de medewerkers helpen je graag bij het aanmaken van een account. Vanaf dat moment kun je er al je papier, karton, plastic, textiel, blikjes, oude elektrische apparaten en nog veel meer inleveren. Heb je € 10 euro bij elkaar gespaard, dan wordt het bedrag overgemaakt naar je bankrekening of naar een goed doel naar keuze.

Tarieven

  • Frituurvet, € 0,10 / kg
  • GFE, € 0,00 / kg
  • Klein Elektrisch, € 0,05 / kg
  • Metaal, € 0,05 / kg
  • Papier & Karton, € 0,03 / kg
  • PMD, € 0,13 / kg
  • Textiel, € 0,10 / kg

Tariefwijzigingen onder voorbehoud. In de Recyclewinkel informeren ze je graag over de meest actuele tarieven.

Daarnaast kun je de volgende dingen inleveren: printercartridges en toners, batterijen, groente, fruit en etensresten en alle soorten lampen.

Doe mee, schrijf je nu in!

Dat kan in de Recyclewinkel, maar ook vooraf via de website of via de afval loont app. Download de app verkrijgbaar in de Google Play store (Android) of Appstore (Apple). Hierin zit ook een QR-code als duurzaam alternatief voor de spaarpas.

Meld je hier aan

 

Heb je al een account?

Log direct in

Adres en openingstijden

Adres Recyclewinkel
In De Kansenfabriek
De Meesterstraat 40
3119 PJ Schiedam

Openingstijden
Ma t/m vrij: 10.00 – 17.00 uur
Za: 10.00 uur – 15.00 uur
Zo: gesloten

De recyclewinkel is gesloten op:
Maandag 24 december t/m dinsdag 1 januari 2019
Pasen
Koningsdag
Hemelvaartsdag
2Pinksterdag
1en 2Kerstdag

Meld jouw goede doel aan

(Sport)verenigingen, scholen, stichtingen en andere maatschappelijke organisaties in Schiedam kunnen op elk moment hun goede doel online aanmelden.

Stap 1: Goede doel aanmelden. Ga naar de Afval the Challenge-pagina van Afval Loont. [https://mijnafvalloont.mendixcloud.com/p/registratieschiedam].

Stap 2: Kies voor ‘Ik ben een maatschappelijke organisatie’.

Stap 3: Vul het formulier in.

Stap 4: Controleer je gegevens, geef aan dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden. Klik dan op de oranje knop ‘Registreren’.

Je hebt het goede doel nu aangemeld. De Recyclewinkel beoordeelt de inschrijving. De inschrijving kan zonder opgaaf van reden worden geweigerd. Je ontvangt binnen 3 werkdagen bericht of jouw goede doel wel/niet wordt geaccepteerd.

Stap 5: Inschrijving voltooien. Als de Recyclewinkel het goede doel heeft goedgekeurd, ontvang je een e-mail met een activatie-link.

Belangrijk! Klik op de link in de e-mail om de aanmelding van het goede doel te voltooien. Het account wordt dan geactiveerd, zodat iedereen voor het goede doel kan sparen.

Heb je de stappen doorlopen, dan kunnen jullie beginnen met sparen!

  • Je kunt zelf afval gescheiden inleveren voor geld.
  • Individuele spaarders kunnen vanaf nu in hun account aangeven dat zij sparen voor het goede doel van jullie organisatie. De waarde van hun afval wordt dan bijgeschreven op jullie account.
  • Schiedammers die afval inleveren, maar zelf geen account hebben, kunnen hun afval in de Recyclewinkel ‘doneren’ aan jullie goede doel.